Weekje mam en tijm, Tomas en dus REGEN!
Door: renatemichelle
Blijf op de hoogte en volg Renate
01 November 2010 | Nederland, Amsterdam
Lieve vrienden, vriendjes vriendinnetjes en trouwe lezers.
Het weekje met mam en Tijm was heerlijk! Vond het super dat ze er waren! Heb ze alles kunnen laten zien en veel te veel verteld over Curaçao ;)
We zijn naar klein Curaçao geweest, schildpadden gespot in zee, gezwommen met dolfijnen, ze hebben iedereen ontmoet mijn stage gezien en de mooie stranden niet te vergeten!
Vond het even lastig toen ze weer weg gingen. Moest even mijn draai weer zien te vinden. Had die week natuurlijk heerlijk vrij ( 2 dagen gewerkt) en super veel leuke dingen gedaan!
Nu kijk ik enorm uit naar November wanneer pap bran en Laurence hierheen komen!
Dan nu Tomas, jullie zagen het al in de titel. Ik hoor jullie denken, wie is dat?
Ik zal vertellen wie dat is. Misschien hebben sommige van mam gehoord hoe het hier kan regenen. Mam en tijmen hebben hier een rivier op straat meegemaakt gevolg van een enorme regenbui.
Nou mams, die regenbui was niets. En wees blij dat je weer van het eiland weg bent!
Want Tomas is gearriveerd. Tomas de tropische storm. Niet echt een goede vriend van mij blijkt al snel.
Het regent als een gek, onweer houdt niet op. Het is nu 22:17 en ik lig op mijn bed naar de onweer te luisteren. Ik hoor ondertussen gillende mensen, van angst en van plezier want er zijn antilianen doodleuk onder mijn afdak op de plek waar nog meer water uit de goot komt aan het dansen. Water is hier duur dus misschien dat ze er gebruik van maken en hun haar aan het wassen zijn? Ik weet het niet maar ik blijf binnen. Ondertussen hoor ik een enorme knal en ben ik echt even bang dat mijn raam er straks uit trilt. God je zou maar in zo een klein hutje wonen zoals de mensen hier iets verder in mijn straat. Zou ze bijna in huis nemen maar nee ik doe het toch maar niet. Egoïstisch? Of verstandig, ik twijfel nog!
Daphne belt me net redelijk paniekerig op. Haar straat stond al helemaal onder water, de straat waar alle studenten wonen, het schijnt een zwembad te zijn. Water stroomt haar huis in. Ik baal voor dr want ze kan er ook niet weg gezien de regen en al het water start haar auto vast niet meer. Ondertussen ben ik er achter gekomen dat ook mijn woning niet waterdicht is. Mijn gordijnen en vloer in de slaapkamer trof ik net zeiknat aan. Snel een glas bij de meeste druppels gezet, mijn god die was na 10 minuten dus echt al vol!
Heb er een pannetje neergezet want door de tralies kan ik er geen emmer tussen krijgen. Hij staat er net een kwartier ofzo en ik kan hem alweer bijna leeg gooien. Weet niet zo goed wat ik nu moet doen, slapen en afwachten of een oplossing zoeken die ik momenteel echt niet kan bedenken. Tips zijn welkom!!!!! Al staat het hier dan misschien al blank, voor de volgende keer best handig denk ik!
Denk dat ik mijn wekker maar zet om over een paar uur te kijken hoe het er voor staat.
Heb een filmpje gemaakt om jullie te bewijzen dat het echt niet altijd zonnig is. Ondertussen regent het nog harder en gaan de flitsen en knallen maar door. Nog erger dan op het filmpje dus.
geen idee of mijn internet het blijft doen. Dus ik weet ookn iet of jullie van mij gaan horen.
Heb mijn luchtbed met overlevingspakket vast klaar gelegd dus nu worries!
Oja voor degene die het zich afvragen, ik heb niets gemerkt van de twee doden die zijn gevallen hier met Halloween. Niet echt gezellig bericht maar geen zorgen ik heb nog geen gevechten oid meegemaakt. Houden zo ;)
een voordeel, als het zo blijft regenen ben ik morgen vrij want niemand komt ergens met al dat water! Laten we daar maar op gaan hopen!
Ik ga nu een oplossing bedenken en hopen dat het minder gaat worden. Al hoor ik mijn pannetje met de minuut voller lopen. Aaaaaaaargh!!!
Tot snel maar weer!
kusjes!
voor filmpje: http://www.vimeo.com/16416268
En heel veel nieuwe foto’s op hyves & Facebook voor degene die ze nog niet gezien hebben!
Nu kijk ik enorm uit naar November wanneer pap bran en Laurence hierheen komen!
Heb mijn luchtbed met overlevingspakket vast klaar gelegd dus nu worries!
Tot snel maar weer!
kusjes!
voor filmpje: http://www.vimeo.com/16416268
02 November 2010 - 07:55
Bran:
Zus ik heb een actieplan:
1. koop een brandweerpomp
2. blijf de emmers legen
3. doe lieslaarzen aan
4. blijf vooral thuis en als t heel erg wordt ga onder je tafel zitten ( heb ik van tv geleerd)
5. bel naar huis als je bang bent
6. hoop dat het snel over is en shit nu zie ik dat je die regen hier al heen hebt gestuurd. dat was idee 7.
ik hoop dat het verder mee zal vallen! vraag Ivo om op je te letten zodat papa hier ook gerust kan slapen ;)
dikke kus je zus -
02 November 2010 - 15:04
Mam:
jeetje dus het kan nog erger dan vorige week maandag!Nu maar hopen dat Thomas zijn broer niet langs stuurt.
Gelukkig doet internet het nog en kunnen we contact houden.
kus -
02 November 2010 - 21:21
niet dat jij heb
groetjes dunja -
02 November 2010 - 22:11
Christi:
Hey Renate,
ik hoop dat Thomas z'n bezoek aan jou beeindigt heeft. Regen is niet leuk maar zo'n storm met al dat onweer is andere koek. 't is heel vervelend zo'n lekkage en t onweer en dan ook nog zover weg van iedereen, maar later lach je erom en kun je in ieder geval zeggen dat jij een tropische storm mee hebt gemaakt! :) Probeer maar aan de leuke dingen te denken die je gedaan hebt en nog gaat doen, dan heb je even wat afleiding. Sterkte met al je potten, pannen en glazen. Lieve groetjes,
Christi -
ziet mooi huit
groetjes dunja -
29 November 2010 - 21:39
Mam:
Renate wanneer kunnen we weer eens een nieuw berichtje verwachten?